Stromy podle znamení zvěrokruhu

Nejeden z nás se uchyluje do přírody, aby zde zregeneroval své síly a načerpal novou energii do života. A je to tak správně, protože příroda je velkým zásobníkem pozitivní energie, která dokáže léčit nemoci těla i duše. Každý jsme ale jiný, a tak i různé stromy mají rozdílný vliv na jednoho každého z nás.)

 

Máte zájem o svůj vlastní amulet ze dřeva podle znamení zvěrokruhu. Vyrobím pro vás šperk na přání. Neváhejte mi napsat na e-mail info@prirodenadosah.cz

 

Jak poznáte, který strom je pro vás v danou chvíli ten, který byste měli vyhledat?

 

Vodítkem může být například vaše datum narození. Každému znamení zvěrokruhu náleží jeden hlavní a hned několik doplňkových stromů a každý z nich má jiný vliv na naši osobu. Najděte si ten, který se pro vás nejlépe hodí a načerpejte z něj novou sílu do života.

 

A malá rada než se pustíte do hledání vašeho stromu - pro čerpání pozitivní energie přírody není nutné být fyzicky v lese. Postačí mít svůj strom při sobě, například dřevěný valounek v kapse nebo dřevěný přívěsek ze dřeva vašeho stromu v blízkosti srdce.

 

VODNÁŘ (21.1. - 20.1.)

 

Hlavním stromem znamení Vodnáře je borovice - strom, který symbolizuje lidi, kteří umějí zdůraznit své přednosti. Vodnáři moc dobře vědí, co od života chtějí a také se od něj snaží získat co nejvíce. Borovice je moudrý strom, který jim pomáhá najít sebe samého a tím určit své životní cíle. Vodnáři díky své odvaze a schopnosti riskovat jdou v životě stále dopředu. Borovice podporuje duševní rovnováhu a odčerpává smutek.   Vodnář - dřevěné šperky podle znamení zvěrokruhu                                 

 

Doplňkovými stromy znamení Vodnáře jsou javor, topol a ořech.

 

Javor posiluje otevřenost a poctivost, podporuje dlouhověkost a zklidňuje děti, tiší emoce, reguluje nervozitu.

Energie topolu je vhodná na strach a úzkosti (především pro ty z neznámých příčin), rozvíjí schopnost navozování kontaktů a komunikace, regeneruje síly.

Ořech nám pomáhá rozpoznat náš potenciál. Ořech vás zbaví strachu pouštět se do nových věcí.

 

RYBY (21.2. - 20.3.)

 

Hlavním stromem znamení Ryb je lípa. Lidé narození ve znamení tohoto stromu jsou plni šarmu a výjimečného kouzla. V jejich nitru však probíhá neustálý boj mezi drsnou realitou a romantickou iluzí skutečnosti. Touží po pohodlném životě, ale jen stěží procházejí nerovnou cestou plnou výmolů, která vede ke štěstí. Velmi často se cítí ublížení.
Ryby - dřevěný šperk podle znamení zvěrokruhu

Lípa je posvátným stromem Slovanů, který přináší úlevu na těle i na duši. Lípa v lidských srdcích probouzí lásku. V blízkosti lípy se budete cítit jako v náručí matky, která nad vámi neustále bdí a ochraňuje vás.

 

Doplňkovými stromy znamení Ryb jsou vrba, javor a jasan.

 

Vrba násobí city, které v nás zrovna bouří (neměli bychom k ní přistupovat, když se zlobíme) posiluje pocit zodpovědnosti za svou osobu.

Javor posiluje otevřenost a poctivost, podporuje dlouhověkost a zklidňuje děti, tiší emoce, reguluje nervozitu.

Jasan posiluje vůli a mírní depresi, rozvíjí ctižádostivost, pomáhá chápat souvislosti života a rozpoznat životní cíle.

 

BERAN (21.3. - 20.4.)Beran - dub - stromy podle znamení zvěrokruhu

 

Hlavním stromem znamení Berana je statný a odolný dub, který svou vitalitou určuje sílu člověka narozeného v den jarní rovnodennosti, v den, kdy se uvolňuje obrovská přírodní energie. Znaky člověka narozeného ve znamení dubu jsou životnost, odvaha a síla. Berani neohroženě brání slabší. Dub je stromem, který se nedá pokořit. Podporuje osobní odvahu a chrání nás před negativními vlivy okolí. Dub je symbolem síly a moci, podporuje sebedůvěru a přitahuje peníze. 

 

Doplňkovými stromy znamení Berana jsou pak akát, olše a thuje. 

 

Akát přináší úlevu od stresu, naplní člověka optimismem, energií a dobrou náladou.

Olše posiluje duševní moc člověka, ochrání vás před hádkami a spory, probouzí mateřské a ženské impulsy.

Thuje má detoxikační účinky.

 

BÝK (21.4. - 21.5.)

Býk - dřevěný šperk podle znamení zvěrokruhu 

Hlavním stromem znamení Býka je vzácný a ušlechtilý jilm, který symbolizuje fyzicky přitažlivé lidi, vyznačující se duševním klidem a pohodou. Jilm nám pomáhá, abychom šli svou vlastní cestou a překonali strach i pochybnosti. Jilm podporuje komunikaci, učí nás otevřenosti a spontánnosti. Lidé narození ve znamení jilmu se dokáží dobře ovládat, své emoce a soukromé problémy většinou před okolím skrývají. Jsou ctižádostiví a pracovití.

 

Doplňkovými stromy znamení Býka jsou ořech, topol a thuje.

 

Ořech nám pomáhá rozpoznat náš potenciál a zbavuje strachu pouštět se do nových věcí.

Energie topolu je vhodná na strach a úzkost (především z neznámých příčin), rozvíjí schopnost navozování nových kontaktů a komunikace, regeneruje síly.

Thuje má detoxikační účinky.

 

BLÍŽENCI (22.5. - 21.6.)

 

Hlavním stromem znamení Blíženců je posvátný jasan - patron lidí milovaných všemi. Podobně jako jasan miluje slunné prostředí, tak i osoby narozené v jeho znamení září a proteplují mezilidské vztahy dobrou náladou a milým úsměvem. Když se jim daří, jsou oslňující. Jejich jas, energie a impulsivnost ovlivňují blízké okolí. Jasan uvolňuje duchovní a fyzické blokády, posiluje vůli, dopomáhá k naplnění svého nadání. Jasan dokáže spojovat nás s přírodou, světlo a vodu i mužský a ženský princip. Duální Blíženci by proto měli tento strom vyhledat, aby dosáhli vnitřního klidu a míru. Jasan je naučí přemýšlet a pochopit smysl jejich života.

 

Doplňkovými stromy znamení Blíženců jsou kaštan, borovice a habr.

 

Kaštan podporuje radost, veselí, růst vlasů a léčí klouby, rozvíjí schopnost ovlivňování ostatních lidí, tiší bolesti duše, pomáhá najít sebevědomí a jistotu, naladí na humornou vlnu, posiluje klid a pohodu.

Borovice léčí dýchací cesty, podporuje pečlivost a pilnost, přináší vnitřní rovnováhu.

Habr má harmonizující vliv a přitahuje peníze, vytváří smysl pro čest, velkorysost a odpuštění, probouzí důvěru v sama v sebe, napomáhá k toleranci a překonání všech úkolů, které před sebou máte.

 

RAK (22.6. - 22.7.)

 

Hlavním stromem znamení Raka je elegantní bříza, symbolizující osobu s dobrým vkusem, jemnou a citlivou. Tak jako je bříza nenáročná na úrodnost a vlhkost půdy, tak i člověk narozený v jejím znamení nevyžaduje mnoho. Největší problémy prožívají lidé narození ve znamení břízy sami se sebou. Žijí vnitřními úzkostmi a nejistotami, proto potřebuje vedle sebe druha či přítele moudrého a trpělivého. Bříza podporuje klid a mír v duši.

 

Doplňkovými stromy znamení Raka jsou jabloň a olše.

 

Jabloň podporuje plodnost, dlouhověkost a ženský princip, rozvíjí dlouhotrvající mládí. Jabloň má schopnost pomáhat trpícím. Je symbolem života, lásky, dokonalosti a plodnosti.

Olše posiluje duševní moc člověka, ochrání vás před hádkami a spory, probouzí mateřské a ženské impulsy.

 

LEV (23.7. - 22.8.) 

 

Dřevěná brož lev - šperky podle znamení zvěrokruhuHlavním stromem znamení Lva je štíhlý topol. O topolech se říká, že nestárnou, proto je můžeme využít pro načerpání životní energie a pro jisté omlazení. Osoba narozená v jeho znamení bývá fyzicky krásná. Zvláště ženy vynikají takovým půvabem, že vzbuzují zasloužený obdiv mužů a upřímnou závist žen. Lidé narození ve znamení topolu nejsou domýšlivý, ale naopak cítí potřebu počínat si obětavě a pro své okolí nezištně koná záslužné skutky. Ve svých citech bývají ovšem vybíraví, a proto často zůstává zcela osamělý a nepochopený. Topol pomáhá při navazování kontaktů a odstraňuje bariéry v komunikaci. Topol bychom měli vyhledat, pokud chceme změnit svůj život, jelikož nás nabádá k tomu, abychom šli stále dopředu.

 

Doplňkovými stromy znamení lva je švestka, borovice a jilm.

 

Švestka ochraňuje a léčí partnerské vztahy.

Borovice odčerpává smutek a podporuje duševní rovnováhu, léčí dýchací cesty, podporuje pečlivost a pilnost, přináší vnitřní rovnováhu.

Jilm pomáhá uvádět věci do pohybu, rozvíjí velkorysost, pilnost, tvůrčí sílu, smysl pro spravedlivou míru, smysl pro pomoc druhým, pomáhá překonávat strach. Dodá vám sílu při chvilkové slabosti.

 

PANNA (23.8. - 22.9.)

 

Hlavním stromem znamení Panny je vrba - ohebný a pružný strom symbolizující citlivou osobu, která se často cítí nedoceněná a nepochopená. Ve vrbě se spojují dvě povahy - první je snivá a zádumčivá, druh plná neklidu. Vrba má poctivý charakter, ale žít s ní není vůbec jednoduché. Jen málokomu se podaří přizpůsobit jejím náročným požadavkům. Bývá rozmarná a někdy si vynucuje pozornost plačtivými až hysterickými projevy. Vrba posiluje pocit zodpovědnosti za vlastní osobu. Jde o strom, který je silně spojený s Měsícem a ženským principem, proto by ho měly vyhledat ženy, které trpí gynekologickými problémy.

 

Doplňkovými strom znamení Panny jsou lípa, smrk a olše.

 

Lípa učí přijímat svět takový, jaký je, a odpouštět. Lípa probouzí schopnost milovat, mírní bolesti duše.

Smrk posiluje nervovou soustavu, dodává životní sílu. Účinky smrku jsou univerzální. Můžeme ho tak využívat při jakémkoliv duševním či fyzickém problému.

Olše pomáhá od bolesti, posiluje duševní moc člověka, ochrání vás před hádkami a spory, probouzí mateřské a ženské impulsy.

 

VÁHY (23.9. - 23.10.)

 

Hlavním stromem znamení Vah je osobitý ořech, který v krajině určitě nepřehlédnete. Takový je i člověk zrozený v tomto stromu. Je zvláštní a upoutá vaši pozornost. Má osobitý půvab a šarm, je sebevědomý a zvyklý spoléhat se sám na sebe. K ostatním je nedůvěřivý. S lidmi jedná zdvořile, ovšem své záměry a  cíle dokáže uskutečňovat i tvrdým způsobem. Strom ořechu podporuje víru v ideály a nabádá nás  hledání pravdy a spravedlnosti. Vybízí k trpělivosti a za určitých okolností se skrze něj můžeme napojit na své vnitřní já. 

 

Doplňkovými stromy znamení Vah jsou olše, modřín a jilm.

 

Olše léčí mysl, pomáhá od bolesti, posiluje duševní moc člověka, chrání před hádkami a spory, probouzí mateřské a ženské impulsy.

Modřín posiluje sebedůvěru a přináší dobrou náladu, pomáhá v řešení komplikovaných situací, probouzí trpělivost a vytrvalost. Je symbolem obnovy a lepšího života.

Jilm pomáhá uvádět věci do pohybu, rozvíjí velkorysost, pilnost, tvůrčí sílu, smysl pro spravedlivou míru, smysl pro pomoc druhým, pomáhá překonávat strach. Dodá vám sílu při chvilkové slabosti.

 

ŠTÍR (24.10. - 22.11.)

 

Štír - přírodní šperky podle znameníHlavním stromem znamení Štíra je mohutný kaštan. Pod jeho ochranou najde ochranu každý, kdo ji skutečně hledá. Člověk narození ve znamení kaštanu má smysl pro spravedlnost, hájí práva svá i bližních. Zastane se slabších a nemocných. Těší ho rodinný život, je oddaným partnerem. Přítomnost kaštanu přináší harmonii a uklidnění rozhádaných vztahů. Kaštan podporuje vyrovnanost, veselí a prosperitu.

 

Doplňkovými stromy znamení Štíra jsou hruška, ořech a třešeň.

 

Hruška kultivuje mužskou energii a napravuje poruchy potence, detoxikuje.

Ořech nám pomáhá rozpoznat náš potenciál, léčí mysl, zbaví vás strachu pouštět se do nových věcí.

Třešeň snižuje únavu a je určená k meditaci,  probouzí a harmonizuje sexuální energie, rozvíjí ženský princip.

 

STŘELEC (23.11. - 21.12.)

 

Hlavním stromem znamení Střelce je ztepilý jasan - patron lidí milovaných všemi.  Podobně jako jasan miluje slunné prostředí, tak i osoby narozené v jeho znamení září a proteplují mezilidské vztahy dobrou náladou a milým úsměvem. Když se jim daří, jsou oslňující. Jejich jas, energie a impulsivnost ovlivňují blízké okolí. Pod korunou jasanu získáme dobrou náladu a pocit harmonie. Tento strom posiluje tělo, které dokáže zregenerovat po nemocech i úrazech. Jasan také posiluje vůli, dopomáhá k doplnění svého nadání, uvolňuje duchovní a fyzické zatvrzení.

 

Doplňkovými stromy znamení Střelce jsou buk, modřín a habr.

 

Buk pomáhá k učení, čistí mysl, podporuje tvořivého ducha a s jeho pomocí se rychle realizuje vaše přání, uvolňuje stres, učí toleranci a odpuštění.

Modřín posiluje sebedůvěru a přináší dobrou náladu, pomáhá v řešení komplikovaných situací, probouzí trpělivost a vytrvalost. Je symbolem obnovy a lepšího života.

Habr má harmonizující vliv a přitahuje peníze, vytváří smysl pro čest, velkorysost a odpuštění, probouzí důvěru v sama v sebe, napomáhá k toleranci a překonání všech úkolů, které před sebou máte.

 

KOZOROH (22.12. - 20.1)

 

Hlavním stromem znamení Kozoroha je statný strom s mohutnou korunou - buk, který kvete teprve mezi 40. a 50. rokem svého života. Podobné je to i s člověkem narozeným v jeho znamení, který začíná opravdu žít až od svých 40. narozenin, kdy již nashromáždil dostatečné množství životních zkušeností. Je úspěšný v práci a má-li pevné rodinné zázemí, i v osobním životě. Buk symbolizuje vytrvalost, přísnost a dlouhověkost, napomáhá učení, léčí bolesti hlavy a nespavost, podporuje pozitivní přístup k životu.

 

Doplňkovými stromy znamení Kozoroha jsou bříza, jabloň a jilm.

 

Bříza osvěžuje a očišťuje od nemocí, posiluje smysl pro společenství. Bříza je stromem naděje naplňujícím optimismem a dobrou náladou. 

Jilm pomáhá uvádět věci do pohybu, rozvíjí velkorysost, pilnost, tvůrčí sílu, smysl pro spravedlivou míru, smysl pro pomoc druhým, pomáhá překonávat strach. Dodá vám sílu při chvilkové slabosti.

Jabloň podporuje plodnost, dlouhověkost a ženský princip, rozvíjí dlouhotrvající mládí. Jabloň má schopnost pomáhat trpícím. Je symbolem života, lásky, dokonalosti a plodnosti.

 

 

Šperk na přání podle znamení zvěrokruhu - váhy a rak

I tento přívěsek je inspirovaný stromy podle znamení zvěrokruhu. Jedna část je srdíčka je podle znamení maminky a druhá část podle znamení jejího miminka.

 

Pokud byste i vy měli zájem o zajímavý šperk, ať už se znamením vašich dětí, rodičů, partnerů, sourozenců či přátel, neváhejte napsat.

 

Další šperky podle znamení zvěrokruhu budou postupně doplňovány. Pro nejčerstvější informace, sledujte náš Instagram @prirode.nadosah nebo Facebook Přírodě na dosah