Splněná přání III. - výroba přírodních šperků

Přání se mají plnit, ať jsou jakákoliv.

 

Jsem ráda, že se nebojíte a přání si plníte. Je to tak jednoduché. Stačí napsat zprávu a vznikne originální šperk, kterému vy dáte jeho vlastní příběh... Váš vlastní příběh.

 

Takových šperků už několik vzniklo jejich příběhy si můžete přečíst v předešlých článcích

 

 

a vznikají další krásné šperky.

 

Seznamte se i s dalšími příběhy šperků...

 

Jiří 

Dřevěný přívěsek prasátko na přáníJiří pochází z malé vesničky a přirozeně miluje přírodu a zvířata. Nejraději má prasátka, se kterými určitou dobu pracoval. Jiří se rád obklopuje nejen živými prasátky, ale i vším, na čem lze najít jejich obrázek. Má doma knihy o prasátkách, skleničky s prasátky, trička... téměř každou věc, kterou si dokážete představit :D Není tedy divu, že si přál i šperk s prasátkem.

 

A svůj šperk také dostal. Prasátko jsem pro Jiřího vyrobila ze dřeva jabloně. A Jiří teď má svého nejmilejšího tvora nejen v srdci, ale i blízko něj.

 

 

Lucie 

Lucie narozdíl od Jiřího miluje motorky. Rychlou jízdu, adrenalin a pocit svobody, kterou jízda naDřevěný přívěsek motorka na přání motorce nabízí.

 

I ona si přála mít svůj osobní přívěsek, a tak jsem pro ni vytvořila motorkářský šperk z ořechového dřeva. Jsem ráda, že jsem Lucii mohla potěšit přívěskem ve tvaru motorky.

 

IVETA

 

Šperky pro sourozence - krokodýl a býk z jednoho kousku dřevaIveta si již v minulosti nechala vyrobit šperky pro sebe a svého manžela z jednoho kousku dřeva jako originální svatební dar. To, že přívěsky, které jsem pro Ivetu vyráběla byly z jednoho kousku dřeva má svůj význam. Je to symbol, že k sobě patří a jsou nerozlučně spjati, i když je každý úplně jiný - kořeny jsou stejné.

Postupem času ale začaly šperky zajímat i její děti, a tak nechala vyrobit šperky i pro ně. Jsou ze stejného kousku dřeva, jako ty Ivetiny a jejího manžela. Vznikly tak opravdu krásné a originální rodinné šperky, které jejím nositelům vždy připomenou, kde mají své kořeny.

julie 

Julie si přála originální dárek pro svého přítele. Tato originalita nespočívá ve zvoleném motivu křesťanského kříže, ale v materiálu, ze kterého jsem křížek vyrobila. Jak asi tušíte, je to dřevo. A nebyl to Juliin jediný požadavek. Křížek měl být drobný. A když Julie řekla drobný křížek, myslela tím opravdu drobounký křížek.

Drobný křížek ze dřevaZprvu se mi její přání zdálo neproveditelné, ale já se výzev nebojím a stavím se k nim čelem. Pro výrobu křížku jsem nejdříve chtěla použít klasické stabilizované dřevo švestky, ale měla jsem doma už jen kousek, který byl velmi popraskaný a byl více stabilizační pryskyřice než dřevo, ale ani tady jsem to nevzdala.

Nakonec jsem našla kousek dřeva, který mi zbyl z výroby šperků s křišťálovou pryskyřicí. Tohle dřevo je také odolnější vůči vnějším vlivům a hlavně prasknutí, a tak jsem použila tohle dřevo. Původní nákres jsem měla na 2 cm vysoký křížek, ale dřívko, které jsem našla na jeho výrobu bylo příliš malé, takže nakonec má křížek jen 1,5 cm a Julii a jejímu příteli se tak opravdu splnilo jejich přání... Velmi drobný křesťanský křížek ze dřeva.  

 

Přání se mají plnit...

Pamatujte, že přání a sny jsou od toho, aby se plnily. Pokud i vy toužíte po osobním šperku, neváhejte si o něj napsat.